was successfully added to your cart.

Valitse sopiva valvontakamera

By February 15, 2015 Blogi No Comments

Lisäturvaa kameravalvonnalla

Valvontakamerat ovat nykyisin erittäin suosittu ja kannattava investointi, mihin lähes kaikkien yrittäjien tai arvokkaiden kiinteistönomistajien tulisi sijoittaa. Ennen valvontakamerajärjestelmät olivat lähinnä yritysten etuoikeus, mutta nopeasti kehittyneet IP-valvontakamerat ovat nyt mahdollistanut niiden kätevän asennuksen esimerkiksi kesämökeille tai vaikkapa veneisiin. Kääntyvät ja etähallittavat kamerat antavat hyvän kuvan, mitä tontilla tapahtuu ja niiden hallitsemiseen ei tarvita kuin normaali nettiselain.

Valvontakameran valintaan vaikuttavat tarve, hinta ja sijainti sekä tietysti käyttötarkoitus. Nykyisin valvontakameroita löytyy runsaasti erilaisia malleja sekä ulko- että sisäkäyttöön. Saatavilla on helposti naamioitavia sisävalvontakameroita sekä pakkasen ja myrskyn kestäviä malleja. Myös useita erilaisia etähallittavia kameroita on saatavilla, mitkä ovat omiaan esimerkiksi kesämökeille.

Kiinteät ja liikkuvat valvontakamerat

Valvontakamerat ovat myös jaettavissa kahteen eri tyyppiin, mitkä ovat kiinteät ja liikuteltavat kamerat. Liikkuvat kamerat sopivat loistavasti isoihin tiloihin ja kun halutaan tarkkailla mitä tilassa tapahtuu. Niillä kohde pystytään zoomaamaan jopa yli 20-kertaiseksi sekä kääntelemään kameraa sekä pysty- että vaakatasossa. Kiinteät kamerat puolestaan sopivat hyvin käyttöön, kun niitä ei ole kukaan hallitsemassa jatkuvasti.

Valaistus on yksi asia mitä tulee myös miettiä kameroita ja niiden paikkoja mietittäessä. Sillä varsinkin edullisimmat valvontakamera mallit tarvitsevat usein erillisen valonlähteen, jotta videokuvasta saadaan tunnistettava. Aiemmin varsinkin IP-valvontakameroissa oli haasteena kuvan liian suuret pikselimäärät, mitkä hidastavat kuvan muodostamista ja näin ollen siitä ei aina saanut tunnistettavaa. Nykyisin lähes kaikissa uusissa malleissa nämä ongelmat ovat korjattu ja myös pikselimäärät mitoitettu sopiviksi.

Valitettavasti myös hinta on monille ratkaiseva tekijä valvontakameraa valittaessa. Tässä tapauksessa tulisi tarkasti miettiä kannattaako panostaa useampaan heikompilaatuiseen kameraan, millä saadaan kattava kuva alueesta vai esimerkiksi yhteen hyvään. Valvontakamera hankintoja tehdessä kannattaa myös miettiä esimerkiksi ftp-serverin sijaintia, sillä usein se kannattaa mahdollisuuksien mukaan säilyttää eri paikassa kuin vartioitu tila. Huonolla tuurilla serverin ollessa samassa tilassa varas voi viedä tallennetun materiaalin samalla. Uudet pilvipalvelut ovat kätevä ratkaisu tähän. Fenno Turvapalvelun tarjoamat pilvipalvelut mahdollistavat kuvan tallentamisen kätevästi eri paikkaan, kuin missä kamerasi on.

Fenno Turvapalvelut – Edelläkävijä turvallisuudessa

Fenno Turvapalvelut Oy on erikoistunut älykkäiden kameravalvontaratkaisuiden tarjoamiseen. Asiakkaamme ovat pääsääntöisesti Suomalaisia valveutuneita päättäjiä, jotka tarvitsevat nopeaa reagointia ja henkilökohtaisempaa palvelua. Valikoimastamme löydät kansainväliseen tarpeeseen kehitetyt valvontakamera mallit kilpailukykyiseen hintaan. Jos sinulla on vaikeuksia valita käyttöösi sopiva valvontakamera tai sinulla on lisää kysymyksiä niin ota yhteyttä Fenno Turvapalvelun osaavaan tiimiin. Voimme yhdessä kartoittaa tarpeesi sekä valita juuri sinulle sopivimman valvontakamera ratkaisun.

About Hanna

Leave a Reply

Hanki tallentava kameravalvonta Ota yhteyttä!