was successfully added to your cart.

Miksi valita IP-kamera tavallisen verkkokameran sijaan?

By August 30, 2015 Blogi No Comments

Nykyajan kehittyneet IP-kamerat ovat paljon tehokkaampia tavallisiin verkkokameroihin verrattuna. Suurin IP-kameroiden hyöty on se, että ne soveltuvat usein sekä ulko-että sisäkäyttöön ja niiden tallentamaa kuvaa voi seurata suoraan tietokoneelta tai mobiililaitteelta reaaliajassa.

Verkkokamerat ja web-kamerat

Markkinoilla on saatavilla paljon erilaisia verkkokameroista, tai web-kameroita, joita käytetään esimerkiksi Skype-videokeskusteluihin sekä YouTube-videoiden nauhoittamiseen. Tällaiset verkkokamerat eivät kuitenkaan sovellu tarkkaa kuvaa ja monia ominaisuuksia vaativaan kameravalvontaan. IP-valvontakamerat eroavat tavallisista web-kameroista ensinnäkin siinä, että niissä on huomattavasti suurempi valovoima, eli ne pystyvät havaitsemaan liikettä paremmin myös pimeässä. Tämän lisäksi IP-valvontakameroissa käytetyt komponentit ovat paljon kestävämpiä tavallisiin verkkokameroihin verrattuna, sillä niiden tulee olla päällä koko ajan kellon ympäri ja ne ovat myös täysin langattomia, joten valvontakameraa asentaessa ei tarvitse huolehtia kaapeleista tai johdoista.

IP-kameroiden hyödyt

IP-valvontakameroiden nimitys tulee sanoista I=Internet ja P=protocol. IP-kameroiden hyötyjä ovat esimerkiksi, että IP-kameroiden kuva laatu on parempi kuin perinteisillä analogisilla valvontakameroilla, kameran käyttöönotto on helppoa, sillä melkein kaikista rakennuksista löytyy kaapeloinnit Ethernet-verkkoja varten ja myös WLAN-verkko soveltuu IP-kameroille. IP-kameran kuvaa voi seurata kaikilta laitteilta, jotka kommunikoivat tietokoneverkoissa, kuten tietokoneilta, älypuhelimilta sekä tableteilta. Lisäksi sillä IP-kamera on yhteydessä Internettiin, sitä voi seurata reaaliajassa mistä päin maailmaa tahansa.

Tavallisissa verkkokameroissa ei ole läheskään yhtä paljon toimintoja ja erikoisominaisuuksia kuin kameravalvontaan kehitetyillä IP-valvontakameroilla. Nykypäivän kehittyneet IP-kamerat ovat ominaisuuksiltaan huomattavasti parempia web-kameroihin verrattuna, sillä IP-kamerat lähettävät suoraa digitaalivideokuvaa Ethernet-verkosta päätelaitteeseen kuten tietokone tai 3G-puhelin. Määritellyllä IP-osoitteella, sisäänrakennetulla palvelimella ja ääni- tai videovirtauksen protokollilla, IP-kamera toimii automaattisesti reaaliajassa. Lisäksi IP-kameran kuvaa voidaan katsoa ja ohjata verkkoselaimilla mistä tahansa missä on nettiyhteys. IP-kameran tallentamaa kuvaa voi myös katsoa suoraan älypuhelimelta tai tabletilta. IP-kamera on siis paljon tehokkaampi ja turvallisempi vaihtoehto, kuin tavallinen verkkokamera.

Jos harkitset valvontakameran asentamista työpaikallesi, kotiisi tai muihin tiloihin, IP-kamera on ehdottomasti numero 1. valvontakamera sen kehittyneiden toimintojen ja monipuolisten ominaisuuksien vuoksi. Lisätietoja kehittyneistä IP-kameroista saat ottamalla yhteyttä Fenno Turvapalveluihin, kameravalvonnan asiantuntijoihin. Fenno Turvapalvelut on erikoistunut älykkäiden kameravalvontapalveluiden tuottamiseen jo vuodesta 2006 lähtien. Ota meihin yhteyttä jo tänään!

About Hanna

Leave a Reply

Hanki tallentava kameravalvonta Ota yhteyttä!