was successfully added to your cart.

Kameravalvontaan liittyvät yleiset ongelmat ja virheet

By July 22, 2015 Blogi No Comments

Vaikka kameravalvonta voi olla hyödyllinen ja tehokas tapa lisätä työpaikan, kodin tai mökin turvallisuutta, väärin asennettuna tai suunniteltuna valvonta voi tuottaa pettymyksiä. On siis tärkeää varmistaa, että valvonta on oikein suunniteltu ja asennettu. Valitettavasti monissa tapauksissa valvontakamerat asennettaan äkillisesti ”hätäratkaisuna”, varkauden tai muun turvallisuutta vaarantavan tapauksen jälkeen. Usein kameravalvonnan asentajilta jää kuitenkin selvittämättä valvontaan liittyvät säännökset, lait ja niihin liittyvät asennusohjeet.

Yleiset kameravalvontaan liittyvät ongelmat ja virheet:

  • Yksityisyyden suojan ja henkilötietolain noudattaminen: Kameravalvontaan liittyvien tietosuojalain ja säännöksien noudattaminen voi olla hankalaa monille, jos niistä ei tiedä tai ei ole ottanut asiasta syvemmin selvää. Tämä tuottaa lähes eniten ongelmia kameravalvontaa käyttäville yrityksille ja yksityishenkilöille, sillä usein kameravalvonnan asentavat kauppiaat tai yritykset eivät ole tietoisia siihen liittyvistä yksityisyyssäännöksistä ja laeista. Kameravalvonnan väärinkäyttö ja tietosuojalain rikkominen voi johtaa vakaviin syytteisiin ja rangaistuksiin.
  • Kohteen kuvaaminen liian laajalta alueelta: Joskus valvontakameralla kuvattava kohde liian pieni ja kuvasta on hankalaa erottaa yksityiskohtia. Tämän seurauksena rikosten ja muiden epäselvien tilanteiden selvittäminen hankaloituu, kun kuvassa olevia ihmisiä ei tunnisteta. Kameran objektiivin valinnan avulla valvontakameraan saadaan oikea kuva-ala.
  • Laaja kuvausalue – liian vähän kameroita: Valvontakamerat voivat ottaa kuvaa laajalta alueelta tai läheltä hyvin yksityiskohtaisesti, mutta ei molempia. Monissa tapauksissa kamerat asetetaan kuvaamaan liian suurta aluetta, jolloin kameran on mahdotonta tallentaa yksityiskohtia ja tunnistaa esimerkiksi henkilöiden kasvoja. Jotta valvontakamera tunnistaisi henkilön kasvot, kuva vaatii usein kapean näkökentän ja pienen kuvausalueen. Jos kamera asetetaan kuvaamaan liian laajaa ja leveää kuvaa, henkilön kasvot jäävät usein epäselviksi.
  • Vääränlainen valaistus: Monet valvontakamerat tarvitsevat tietyn määrän valoa, jotta tarkkaa kuvaa voidaan kuvata. Lisäksi, valaistuksen tulisi olla yhtenäinen koko kuvausalueella. Liian vähäinen valo tai sekalaiset valot voivat huonontaa kuvan tarkkuutta.
  • Virheellinen kuvakulma: Kameran kuvaaman henkilön kasvojen tunnistamiseksi, kamera tulisi kohdistaa suoraan henkilön kasvoihin. Ongelmana on, että monet kamerat on asennettu liian korkealle, väärään kulmaan, tai niin että kamera kuvassa näkyy vain osa ihmistä ja kasvoja.
  • Kuvan edessä olevat esteet: Kameran kuvakentässä voi olla paljon esteitä, kuten pylväitä tai tavaraa, esim varastoissa tai parkkihalleissa. Valitettavasti kamerat eivät näe esteiden läpi ja näin rikolliset voivat käyttää esteitä hyväkseen piiloutuakseen niiden taakse.

Välttyäksesi kameravalvontaan liittyviltä onlgemilta ja asennusvirheiltä, suosittelemme ottamaan yhteyttä ammattilaiseen ennen valvontakameroiden asentamista. Me Fenno Turvapalveluilla kehitämme asiakkaillemme kattavan turvasuunnitelman ja valvontakokonaisuuden, ottaen huomioon asiakkaan tarpeet, kameravalvonnan henkilötietolain, tilojen turvallisuuden sekä muut olosuhteet. Jos suunnittelet valvontakameroiden asentamista, ota yhteyttä Fenno Turvapalveluihin ja suunnittelemme sinulle tehokkaan ja omiin tarpeisiisi sopivan valvontakamerajärjestelmän.

About Hanna

Leave a Reply

Hanki tallentava kameravalvonta Ota yhteyttä!