was successfully added to your cart.

Miksi valita IP-kamera tavallisen verkkokameran sijaan?

By | Blogi | No Comments

Nykyajan kehittyneet IP-kamerat ovat paljon tehokkaampia tavallisiin verkkokameroihin verrattuna. Suurin IP-kameroiden hyöty on se, että ne soveltuvat usein sekä ulko-että sisäkäyttöön ja niiden tallentamaa kuvaa voi seurata suoraan tietokoneelta tai mobiililaitteelta reaaliajassa.

Verkkokamerat ja web-kamerat

Markkinoilla on saatavilla paljon erilaisia verkkokameroista, tai web-kameroita, joita käytetään esimerkiksi Skype-videokeskusteluihin sekä YouTube-videoiden nauhoittamiseen. Tällaiset verkkokamerat eivät kuitenkaan sovellu tarkkaa kuvaa ja monia ominaisuuksia vaativaan kameravalvontaan. IP-valvontakamerat eroavat tavallisista web-kameroista ensinnäkin siinä, että niissä on huomattavasti suurempi valovoima, eli ne pystyvät havaitsemaan liikettä paremmin myös pimeässä. Tämän lisäksi IP-valvontakameroissa käytetyt komponentit ovat paljon kestävämpiä tavallisiin verkkokameroihin verrattuna, sillä niiden tulee olla päällä koko ajan kellon ympäri ja ne ovat myös täysin langattomia, joten valvontakameraa asentaessa ei tarvitse huolehtia kaapeleista tai johdoista.

IP-kameroiden hyödyt

IP-valvontakameroiden nimitys tulee sanoista I=Internet ja P=protocol. IP-kameroiden hyötyjä ovat esimerkiksi, että IP-kameroiden kuva laatu on parempi kuin perinteisillä analogisilla valvontakameroilla, kameran käyttöönotto on helppoa, sillä melkein kaikista rakennuksista löytyy kaapeloinnit Ethernet-verkkoja varten ja myös WLAN-verkko soveltuu IP-kameroille. IP-kameran kuvaa voi seurata kaikilta laitteilta, jotka kommunikoivat tietokoneverkoissa, kuten tietokoneilta, älypuhelimilta sekä tableteilta. Lisäksi sillä IP-kamera on yhteydessä Internettiin, sitä voi seurata reaaliajassa mistä päin maailmaa tahansa.

Tavallisissa verkkokameroissa ei ole läheskään yhtä paljon toimintoja ja erikoisominaisuuksia kuin kameravalvontaan kehitetyillä IP-valvontakameroilla. Nykypäivän kehittyneet IP-kamerat ovat ominaisuuksiltaan huomattavasti parempia web-kameroihin verrattuna, sillä IP-kamerat lähettävät suoraa digitaalivideokuvaa Ethernet-verkosta päätelaitteeseen kuten tietokone tai 3G-puhelin. Määritellyllä IP-osoitteella, sisäänrakennetulla palvelimella ja ääni- tai videovirtauksen protokollilla, IP-kamera toimii automaattisesti reaaliajassa. Lisäksi IP-kameran kuvaa voidaan katsoa ja ohjata verkkoselaimilla mistä tahansa missä on nettiyhteys. IP-kameran tallentamaa kuvaa voi myös katsoa suoraan älypuhelimelta tai tabletilta. IP-kamera on siis paljon tehokkaampi ja turvallisempi vaihtoehto, kuin tavallinen verkkokamera.

Jos harkitset valvontakameran asentamista työpaikallesi, kotiisi tai muihin tiloihin, IP-kamera on ehdottomasti numero 1. valvontakamera sen kehittyneiden toimintojen ja monipuolisten ominaisuuksien vuoksi. Lisätietoja kehittyneistä IP-kameroista saat ottamalla yhteyttä Fenno Turvapalveluihin, kameravalvonnan asiantuntijoihin. Fenno Turvapalvelut on erikoistunut älykkäiden kameravalvontapalveluiden tuottamiseen jo vuodesta 2006 lähtien. Ota meihin yhteyttä jo tänään!

Autokamerat – hyödyt ja riskit

By | Blogi | No Comments

Autokameran asentamisesta voi olla paljon hyötyä, sillä sen avulla voi tallentaa kaikki liikennetapahtumat ja siitä voi olla apua mahdollisten murtojen tai liikeonnettomuuksien selvittämisessä.

Tallentavan valvontakameran tai autokameran voi asentaa auton auton kojelaudalle, ikkunaan tai taustapeiliin kuka tahansa auton omistaja. Autokameroita käytetään pääasiassa kolaritilanteiden, ilkivaltojen, murtojen tai reittien tallentamiseen sekä pysäköityjen ajoneuvojen valvontaan, kolaritilanteiden selvittämiseen sekä ajo-opetustarkoituksiin. Autokameroita myydään nykyään Suomessa monissa eri verkkokaupoissa ja liikkeissä. Muissa maissa, kuten Venäjällä ja Yhdysvalloissa, autokamerat ovat jo hyvin suosittuja ja yleisiä, mutta Suomessa niiden käyttö on vielä vähäistä alhaisen liikennerikollisuuden sekä tehokkaiden vakuutusten ansiosta.

Ennen autokameran asentamista on suositeltavaa, että auton omistaja ottaa huomioon muutamia tärkeitä yksityiskohtia. Esimerkiksi autokamera tulee asentaa niin, ettei se haittaa kuljettajan näköpiiriä ja kameran tulisi olla tukevasti kiinnitettynä, ettei se putoa ajajan päälle tai kuljettaja kolauta siihen päätään.

Autokameran tallenteen käyttöön todistemateriaalina liittyy kuitenkin muutamia riskejä, sillä autokameran tallenteita on mahdollista muokata digitaalisesti. Tästä syystä poliisin tulee tarkistaa tallenteiden aitous ennen kuin niitä voidaan käyttää todistemateriaalina tilanteiden selvittämiseen. Lisäksi videolla tulisi näkyä selkeä tilanne kolarista, jotta syyllisestä ei olisi mitään epäselvyyttä ja että tallenteesta olisi hyötyä tilanteen selvittämisessä. Kameran linssin läpi todellisuus voi myös vääristyä, joten on tärkeää että kameran kuvakulma, zoomaus ja objektiivi on asetettu oikein. Lisäksi autokameroiden käyttöön sovelletaan yksityisyyden suojaa, eli muiden ajajien kuvaamisesta voi syyllistyä rangaistettavaan salakuvaamiseen. Autokameroihin pätee samat säännöt kuin kaikkiin autoihin asennettaviin laitteisiin, kuten se, etteivät ne saa haitata kuljettajaa tai häiritä ajajan näkökenttää.

Autokameroista voi olla kuitenkin paljon hyötyä, sillä niiden avulla auton kuljettaja voi tallentaa ajoa, ajoreittejä tai vaikka käyttää materiaalia ajo-opetusta varten ajokoulussa. Autokamerat ovat myös helppokäyttöisiä ja niiden toiminnat on helppo oppia. Autokameroista voi olla varsinkin apua murtotilanteiden ja ilkivaltatapausten selvittämisessä, mikä onkin niiden käytön päätarkoitus monissa tapauksissa.

Jos sinulla on kysyttävää autokameroista tai valvontakameroista, ota yhteyttä Fenno Turvapalveluihin – kameravalvonnan asiantuntijoihin. Me autamme sinua mielellämme kaikissa kameravalvontaan liittyvissä kysymyksissä ja hankintasuunnitelmissa. Fenno Turvapalvelut Oy on toiminut kameravalvontajärjestelmien tarjoajana ja kameravalvonnan asiantuntijana jo vuodesta 2006.

IP-valvontakameroiden hyödyt

By | Blogi | No Comments

Uuden sukupolven IP-valvontakamerat tarjoavat monia hyötyjä analogisiin valvontakameroihin verrattuna, sillä ne on suunniteltu käyttäen kehittyneintä IP-tekniikkaa, jonka ansiosta kameroiden käyttöönotto ja kuvan tallenteen seuraaminen on entistä helpompaa ja kätevämpää. Lisäksi, IP-kameran kuva pysyy turvallisesti tallessa verkossa, vaikka kamera tuhoutuisikin. IP-kamerat voidaan kytkeä joko langallisesti Ethernetin avulla tai langattoman WLAN:in kautta. Näiden valvontakameroiden asennukseen ei siis tarvita ollenkaan kaapeleita tai muita laitteita.

IP-valvontakameroiden kehitys on ollut huikean nopeaa viime vuosien aikana ja nykyiset IP-kamerat ovat ominaisuuksiltaan tehokkaita ja helppokäyttöisiä entisajan valvontakameroihin verrattuna. Esimerkiksi IP-kameroiden hinnat ovat nykyään jopa edullisempia kuin analogisten valvontakameroiden hinnat ja IP-kameran kuvan seuranta on erittäin helppoa, sillä se tallentaa automaattisesti kameran kuvaaman materiaalin verkkoon, josta sitä on helppo seurata etänä mistä tahansa älypuhelimelta, tietokoneelta tai tabletilta. Kameran videotallenne on näin myös hyvässä tallessa, sillä kameran rikkoutuminenkaan ei poista materiaalia verkosta. Pilvipalveluna toimiva valvontajärjestelmä toimii siis paljon varmemmin ja tehokkaammin kuin vanhat valvontakamerat, joissa erikseen olevat kamera ja nauhuri tekivät valvonnasta tehotonta ja epävarmaa.

Sopivaa IP-kameraa valitessa on hyvä suunnitella etukäteen tarvittavan kameran ominaisuuksia, kuten esimerkiski kuinka tarkkaa kuvaa kameralta halutaan, kuinka suurta aluetta halutaan kuvata, tarvitaanko kamera ulko- vai sisäkäyttöön ja tarvitaanko kameroihin erityisominaisuuksia. Etukäteen suunnittelu helpottaa sopivan valvontakameran valintaa. On myös hyvä tietää, että IP-kameroiden tarkkuus määritellään resoluutioissa, eli mitä korkeampi resoluutio, sitä tarkempi on kuvan laatu. Toisaalta mitä parempilaatuinen kuva, sitä enemmän se vie tilaa tallentimelta tai palvelimelta, mikä kannattaa myös ottaa huomioon. Lisäksi on hyvä miettiä tarvitaanko jatkuvaa kameravalvontaa sekä yöllä että päivällä, sillä vain osassa kameroista on IR-valo, jonka avulla kamera kuvaa myös pilkkopimeässä.

IP-valvontakameran asennukseen tarvitaan ainoastaan normaali WLAN-reitin tai Ethernet-kytkin sekä Internet-yhteys. Kameroita voidaan ohjata ja tarkkailla normaalin Internet-selaimen avulla, erillisellä ohjelmalla tai älypuhelimiin ja tabletteihin saatavilla erityisillä ohjelmilla. Osaa IP-valvontakameroista voi myös zoomata ja liikutella ja joistakin malleista löytyy IP-kameroiden hyötynä on myös se, että niitä on helppo käyttää ja niiden käyttöönotto tapahtuu nopeasti ja kätevästi.

Miksi tilata IP-valvontakamera Fenno Turvapalveluilta?

Fenno Turvapalvelut Oy on erikoistunut korkealaatuisten kameravalvontapalveluiden tuottamiseen jo vuodesta 2006 alkaen. Asioidessa kanssamme tiedät aina sijoittavasi laatuun ja viimeisempään teknologiaan. Kaikki verkkokauppamme valvontakamerat ovat toimiviksi testattuja ja suosittuja kameramalleja, minkä avulla varmistat maksimaalisen turvallisuuden työpaikallasi, kotona tai kesämökillä. Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme tai kameravalvonnasta yleisesti, ota meihin yhteyttä jo tänään keskustellaksemme turvallisuuteen ja kameravalvontaan liittyvistä tarpeistasi.

Kameravalvonnan suunnittelu

By | Blogi | No Comments

Mitä kannattaa ottaa huomioon kameravalvonnan suunnittelussa?

Kameravalvonta voi antaa käyttäjälleen paljon mahdollisuuksia, mutta sen käyttöönottoa kannattaa suunnitella etukäteen ja ottaa huomioon siihen liittyvät säännökset ja vastuut. Kameravalvonnan käyttökohteita ja –tarkoitusta on rajattu lainsäädännössä tarkasti ja tästä syystä on suositeltavaa ottaa huomioon siihen liittyvät yksityiskohdat. Jos suunnittelet kameravalvonnan asentamista kotiisi, mökillesi tai työpaikallesi, suosittelemme ottamaan huomioon seuraavat asiat:

 • Kameravalvontaan kohdistuva lainsäädäntö, kuten yksityisyyden suoja ja rikoslaki
 • Kameravalvonnan käyttötarkoitus
 • Budjetti
 • Tarvittavien kameroiden määrä ja ominaisuudet
 • Kohteen etäisyys kameran asennuspaikasta
 • Valvontakameran tallentavan kuvan tarkkuus
 • Kuvattavan kohteen leveys ja korkeus
 • Tuleeko kamera ulos vai sisälle
 • Kuvattavan kohteen valaistus
 • Kumpi sopii tiloihin paremmin: IP-valvontajärjestelmä vai kaapelilla asennettu järjestelmä

Varmista, ettet syyllisty salakatseluun!

Voit huoletta kuvata oman kodin ja kotipihan alueella tapahtuvaa liikettä, mutta naapurin pihalla kulkevia ihmisiä ei saa kuvata. Jos kuvaat oman tontin ulkopuolella olevia ihmisiä, liikettä, syyllistyt salakatseluun. Kotirauhan suojaamia paikkoja ovat ihmisten asunnot, kesämökit, hotellihuoneet, teltat, asuntovaunut sekä asuintalojen porraskäytävät ja asukkaiden yksityisaluetta olevat pihat. Lisäksi jos valvontakamerassa on mikrofoni, joka tallentaa esim naapureiden puhetta, syyllistyt salakuuteluun. On siis tärkeää ottaa säännöistä selvää ennen kameravalvonnan asentamista. Työpaikoilla ja julkisilla alueilla kameravalvonnasta tulee ilmoittaa näkyvän tarran tai kyltin avulla. Tarran näyttäminen myös kotirauhan alueella on tutkitusti hyödyllinen varkaiden karkoittamistapa!

Kameravalvontaan sovellettavat lait

Lainsäädäntö asettaa kameravalvonnalle tiettyjä rajoitteita, joista käyttäjän on hyvä olla tietoinen välttyäkseen sakoilta tai syytöksiltä. Henkilötietolakia sovelletaan pääasiassa kuvamateriaalin käyttöön, säilytykseen sekä suojaamiseen. Kameravalvonnan tallentavien tietojen keräämistä pitää voida perustella. Lisäksi, tallennettu kuvamateriaali muodostaa henkilörekisterin, josta on laadittava rekisteriseloste, jonka on oltava kuvattujen, eli rekisteröityjen henkilöiden saatavilla. Rekisteröidyillä henkilöillä on myös oikeus tarkastella niitä tietoja, mitä heistä on kerätty kameravalvonnan avulla.

Työpaikkojen kameravalvontaa asentaessa tärkeää ottaa huomioon kameravalvontaan sovellettava työelämän yksityisyyden suoja. Työpaikalla kameravalvonnan suunnittelijan on huolehdittava, ettei valvonta riko työntekijöiden yksityisyyttä. Esimerkiksi työpaikalla kameravalvonnasta tulee ilmoittaa selkeästi työntekijöille ja valvontaa saa suorittaa vain yleisissä tiloissa, mutta ei esim. pukuhuoneissa tai vessoissa.

Kameravalvontaan käytettävä budjetti

Sopivaa valvontakamerajärjestelmää valitessa on hyvä suunnitella siihen käytettävä budjetti, jolla järjestelmä toteutetaan. Esimerkiksi Fenno Turvapalvelut tarjoaa useita alan kehittyneimpiä älykkäitä kameravalvontajärjestelmiä ja kokonaisuuksia, joista voit valita omaan budjettiisi sopivan vaihtoehdon. Budjetin suunnittelussa kannattaa kuitenkin olla melko joustava, sillä pienellä lisäpanostuksella valvontajärjestelmään voi saada merkittäviä parannuksia, jotka tekevät kameroiden kuvamateriaalista tarkemman ja tehokkaamman. Tarjolla on monenlaisia eri kokonaisuuksia ja järjestelmiä, kuten täysin pilvipalveluna toteutettuja IP-valvontakamerajärjestelmiä.

Asennettavien kameroiden määrä

Kameravalvonta järjestelmää hankittaessa on syytä miettiä, miten monta kameraa tilan valvontaan tarvitaan. Kameroita voi asettaa lukuisia tai muutamanan. Valvontakameroiden lukumäärän suunnittelu on tärkeää siksi, että useissa valvontajärjestelmissä tallennin on mitoitettu vastaamaan sitä kameramäärää, mikä kokonaisuuteen kuuluu.

Kameroiden ominaisuudet

Sijoitetaanko kamerat ulos vai sisälle vaikuttaa myös siihen, mitä ominaisuuksia kameralta vaaditaan. Esimerkiksi ulos asennettavien kameroiden tulee kestää sään vaihtelut, huonosti valaistuissa tiloissa pitää kameroilla olla hyvät hämäräkuvausominaisuudet ja suuriin tiloihin voi harkita laajakuva-alaisia kameraoita tai kameran etäohjausmahdollisuutta, jonka avulla kameraa voi kääntää. Kun tarvittavat ominaisuudet ovat selkeät, on hyvä suunnitella valvonjärjestelmän tallennusyksikön ominaisuuksia. Tallennusyksikkö voi olla digitaalinen tallennin tai integroitu näyttöön. Integroidun järjestelmän riskinä on kuitenkin, että tallenusjärjestelmän koskemattomuus ei ole turvattu ja esim varkaat voivat rikkoa sen. Tästä syystä tallennusyksikön tulisi olla turvatussa paikassa.

Valmis valvontakamerajärjestelmä vai erillisistä komponenteista rakennettu järejestelmä

Valmiiden valvontakamerajärjestelmien lisäksi saatavilla on kaikkia kameravalvontajärjestelmien osia erikseen ostettavissa. Mikäli haluat rakentaa oman valvontakamerajärjestelmäsi erillisistä komponenteista, voit rakentaa juuri sellaisen järjestelmän, mikä soveltuu kyseiseen tilaan. Erillisistä osista rakennettavissa järjestelmissä tulee huomioida osien yhteensopivuus keskenään sekä koko järjestelmän toimintavarmuus. Valmiiden järjestelmien etuna onkin virheetön yhteensopivuus. Lisätietoja valmiista valvontakamerajärjestelmistä voit tiedustella ottamalla yhteyttä Fenno Turvapalveluiden asiantuntevaan tiimiin.

Fenno Turvapalvelut – Kameravalvonnan asiantuntija jo vuodesta 2006

Fenno Turvapalvelut Oy on erikoistunut älykkäiden kameravalvontapalveluiden ja -järjestelmien tuottamiseen. Tarjoamme kansainväliseen tarpeeseen kehitetyt, kilpailukyvyn varmistavat ja vaativimmatkin kameravalvontaratkaisut sekä rakennamme pitkäaikaisia asiakassuhteita arvostaen ajan myötä rakentuvaa kumppanuutta. Fenno Turvapalveluiden valvontakamerajärjestelmällä voit jatkuvasti valvoa kohteitasi verkossa miltä tahansa tietokoneelta tai mobiililaitteelta, mistä päin tahansa, milloin tahansa. Takaamme myös turvallisen ja huolettoman etätallennuksen palvelimellemme ja jos jotain poikkeavaa tapahtuu, saat siitä hälytyksen omaan puhelimeesi tai suoraan vartijalle.

Kameravalvonta pilvipalveluna on helppoa ottaa käyttöön eikä se vaadi suuria investointeja. Valvontakohteessa tarvitaan vain IP-tekniikkaa tukeva valvontakamera. IP-kameravalvonta tuo käyttöösi älykkään kuvaprosessoinnin, kuten esimerkiksi mukautettavan liikkeentunnistuksen ja rekisterikilpitunnistuksen. Listätietoja markkinoiden uusimmista IP-valvontakameroista voit lukea tästä.

Kameravalvontaan liittyvät yleiset ongelmat ja virheet

By | Blogi | No Comments

Vaikka kameravalvonta voi olla hyödyllinen ja tehokas tapa lisätä työpaikan, kodin tai mökin turvallisuutta, väärin asennettuna tai suunniteltuna valvonta voi tuottaa pettymyksiä. On siis tärkeää varmistaa, että valvonta on oikein suunniteltu ja asennettu. Valitettavasti monissa tapauksissa valvontakamerat asennettaan äkillisesti ”hätäratkaisuna”, varkauden tai muun turvallisuutta vaarantavan tapauksen jälkeen. Usein kameravalvonnan asentajilta jää kuitenkin selvittämättä valvontaan liittyvät säännökset, lait ja niihin liittyvät asennusohjeet.

Yleiset kameravalvontaan liittyvät ongelmat ja virheet:

 • Yksityisyyden suojan ja henkilötietolain noudattaminen: Kameravalvontaan liittyvien tietosuojalain ja säännöksien noudattaminen voi olla hankalaa monille, jos niistä ei tiedä tai ei ole ottanut asiasta syvemmin selvää. Tämä tuottaa lähes eniten ongelmia kameravalvontaa käyttäville yrityksille ja yksityishenkilöille, sillä usein kameravalvonnan asentavat kauppiaat tai yritykset eivät ole tietoisia siihen liittyvistä yksityisyyssäännöksistä ja laeista. Kameravalvonnan väärinkäyttö ja tietosuojalain rikkominen voi johtaa vakaviin syytteisiin ja rangaistuksiin.
 • Kohteen kuvaaminen liian laajalta alueelta: Joskus valvontakameralla kuvattava kohde liian pieni ja kuvasta on hankalaa erottaa yksityiskohtia. Tämän seurauksena rikosten ja muiden epäselvien tilanteiden selvittäminen hankaloituu, kun kuvassa olevia ihmisiä ei tunnisteta. Kameran objektiivin valinnan avulla valvontakameraan saadaan oikea kuva-ala.
 • Laaja kuvausalue – liian vähän kameroita: Valvontakamerat voivat ottaa kuvaa laajalta alueelta tai läheltä hyvin yksityiskohtaisesti, mutta ei molempia. Monissa tapauksissa kamerat asetetaan kuvaamaan liian suurta aluetta, jolloin kameran on mahdotonta tallentaa yksityiskohtia ja tunnistaa esimerkiksi henkilöiden kasvoja. Jotta valvontakamera tunnistaisi henkilön kasvot, kuva vaatii usein kapean näkökentän ja pienen kuvausalueen. Jos kamera asetetaan kuvaamaan liian laajaa ja leveää kuvaa, henkilön kasvot jäävät usein epäselviksi.
 • Vääränlainen valaistus: Monet valvontakamerat tarvitsevat tietyn määrän valoa, jotta tarkkaa kuvaa voidaan kuvata. Lisäksi, valaistuksen tulisi olla yhtenäinen koko kuvausalueella. Liian vähäinen valo tai sekalaiset valot voivat huonontaa kuvan tarkkuutta.
 • Virheellinen kuvakulma: Kameran kuvaaman henkilön kasvojen tunnistamiseksi, kamera tulisi kohdistaa suoraan henkilön kasvoihin. Ongelmana on, että monet kamerat on asennettu liian korkealle, väärään kulmaan, tai niin että kamera kuvassa näkyy vain osa ihmistä ja kasvoja.
 • Kuvan edessä olevat esteet: Kameran kuvakentässä voi olla paljon esteitä, kuten pylväitä tai tavaraa, esim varastoissa tai parkkihalleissa. Valitettavasti kamerat eivät näe esteiden läpi ja näin rikolliset voivat käyttää esteitä hyväkseen piiloutuakseen niiden taakse.

Välttyäksesi kameravalvontaan liittyviltä onlgemilta ja asennusvirheiltä, suosittelemme ottamaan yhteyttä ammattilaiseen ennen valvontakameroiden asentamista. Me Fenno Turvapalveluilla kehitämme asiakkaillemme kattavan turvasuunnitelman ja valvontakokonaisuuden, ottaen huomioon asiakkaan tarpeet, kameravalvonnan henkilötietolain, tilojen turvallisuuden sekä muut olosuhteet. Jos suunnittelet valvontakameroiden asentamista, ota yhteyttä Fenno Turvapalveluihin ja suunnittelemme sinulle tehokkaan ja omiin tarpeisiisi sopivan valvontakamerajärjestelmän.

Liikenteen kameravalvonta ja sen hyödyt

By | Blogi | No Comments

Vaikka liikenteen nopeusvalvonta voi olla inhottavaa helposti räpsähtävien sakkojen takia, on kameravalvonnasta kuitenkin paljon hyötyä liikenteessä kulkeville autoilijoille. Liikenteen kameravalvonta vähentää liikenneonnettomuuksien määrää merkittävästi ja pitää kaahailijat kurissa. Valvonnan avulla poliisien on helppo valvoa kuinka hyvin nopeusrajoituksia ja liikennesääntöjä noudatetaan. Lisäksi nopeusvalvonnan on todettu vähentävän merkittävästi liikennerikkomuksia ja parantavan autoilijoiden turvallisuutta.

Liikenteen kameravalvontaa on käytetty Suomessa jo vuodesta 1993 lähtien. Vaikka ensimmäiset valvontakamerat asetettiin Suomen teille jo vuonna 1993, valvontakameroiden määrää alettiin lisäämään runsaasti vasta vuoden 2002 jälkeen. Vuonna 2010 lopusta lähtien lähes puolet Suomen pääteistä ovat olleet valvonnan alaisia. Tutkimusten mukaan liikenteen nopeuskamerat estävät vuosittain jopa 90 liikenneonnettomuutta ja noin 30 liikennekuolemaa. Lisäksi liikenteen nopeusvalvonnan on tutkittu olevan laajalti hyväksyttyä, sillä noin 86% Suomen autoilijoista kannattaa sitä.

Onnettomuuksien väheneminen

Sillä ajonopeus vaikuttaa lähes kaikkiin liikenneonnettomuuksiin, nopeausvalvonnalla on paljon hyötyä, sillä autoilijat oppivat ettei kaahailu kannata. Tästä syystä ajonopeuden rajoittaminen ja valvominen on yksi tehokkaimmista liikenneturvallisuusmenetelmistä. Tämän seurauksena liikenteen kameravalvonnasta nopeuksia rajoittavien toimenpiteiden käyttö on viime vuosina yleistynyt ja ajonopeuksien rajoittamiseen on otettu käyttöön uusia keinoja automaattisen kameravalvonnan lisäksi, kuten kiertoliittymiä ja teiden töyssyjä.

Automaattisen liikenteen kameravalvonnan on todettu vähentävän vuosittain jopa satoja liikenneonnettomuuksia ja kymmeniä liikennekuolemia. Ehkäisemällä liikenneonnettomuuksia, kameravalvonta tuottaa noin 80 miljoonan euron yhteiskunnalliset säästöt vuodessa. Automaattinen valvontajärjestelmä kerää jatkuvasti tietoa liikenteestä, joten näitä tietoja voidaan käyttää liikenteen turvallisuuden parantamiseen sekä muihin kehitystarkoituksiin.
Automaattinen liikenteen kameravalvonta on siis hyödyllistä, sillä se lisää liikenneturvallisuutta, vähentää merkittävästi onnettomuuksien määrää, vähentää vakuutusyhtiöiden korvaustarpeita, terveydenhuollon tarvetta ja yhteiskunnallisia kuluja.

Lisätietoja automaattisista valvontakameroista ja älykkäistä valvontakamerajärjestelmistä voit lukea Fenno Turvapalveluiden valvontakameroiden verkkokaupasta tai ottaa yhteyttä Fenno Turvapalveluiden asiantuntevaan tiimiin.

Valvontakameran ostaminen verkosta

By | Blogi | No Comments

Verkosta löytyy useita valvontakameroita myyviä verkkokauppoja, missä on kätevää tutustua eri valvontakameroihin ja vertailla tuotteiden ominaisuuksia ja hintoja. Verkkokaupoista on myös helppoa tilata sopiva valvontakamera suoraan kotiin toimitettuna. Verkossa ostamisessa on monia hyvä puolia verrattuna perinteisiin kauppoihin, kuten se, ettei kotoa tarvitse lähteä mihinkään, ei tarvitse seistä kassajonoissa ja tuotteen ostaminen tapahtuu nopeasti ja kätevästi muutamalla klikkauksella suoraan kotisohvalta.

Vaikka verkosta tilaaminen on helppoa ja kätevää, valvontakameran tai kameravalvontajärjestelmän hankkiminen vaatii tarkkuutta ja laajaa tuotetietoa sopivan valvontakameran valitsemiseksi. Tästä syystä on tärkeää saada yksityiskohtaista tietoa valvontakameran ominaisuuksista etukäteen ennen ostopäätöksen tekemistä. Sopivaa valvontakamerajärjestelmää valitessa onkin erittäin hyödyllistä saada palvelun tarjoajalta asiantuntevaa tietoa ja tuoteneuvontaa.

Fenno Turvapalvelut on toiminut kameravalvonnan asiantuntijana jo vuodesta 2006 ja tänäpäivänä yritys tarjoaa valvontakamera-verkkokaupan sivuillaan sekä korkealaatuista asiakaspalvelua ja neuvontaa ottaen huomioon asikkaan olosuhteet, budgetin ja muut tarpeet. Fenno Turvapalveluiden asiantunteva tiimi on valmis keskustelemaan asiakkaan tarpeista ja antamaan tarkkaa tuotetietoa, neuvoja valvontakameroiden käytöstä, kameravalvontaan sovellettavista säännöksistä ja tarjoamaan asiakkaan budjetille sopivan ratkaisun. Fenno Turvapalveluiden arvoihin kuuluu pitkäaikaisten asiakassuhteiden solmiminen.

Fenno Turvapalvelut tarjoaa niin kotimaahan kuin kansainväliseen tarpeeseen kehitetyt, kilpailukyvyn varmistavat ja vaikeimmatkin kameravalvontaratkaisut asiakkaan tarpeet huomioon ottaen. Fenno Turvapalvelut arvostaa erityisesti ajan myötä rakentuvaa kumppanuutta, jossa yritys toimii luotettavana neuvonantajana kameravalvontaa koskevissa asioissa.

Fenno Turvapalveluiden palvelut pähkinänkuoressa:

Kameravalvontaan liittyvää henkilötietolaki

By | Blogi | No Comments

Jos harkitset kameravalvonnan asentamista kotiisi, mökillesi, työpaikallesi tai muihin tiloihin, on suositeltavaa ottaa selville etukäteen mitä lakeja kameravalvontaan sovelletaan. Yksi merkittävimmistä kameravalvontaan kohdistuvista laeista on henkilötietolaki. Henkilötietolakia sovelletaan kameravalvontaan siitä syystä, että kameravalvonnan tallentavassa kuvassa tai äänessä on kyse henkilötietojen käsittelystä – kameravalvontajärjestelmä käsittelee ja tallentaa henkilötietoja valvontakameroiden kautta. Henkilötietolakia sovelletaan kameravalvontaan ainoastaan silloin, kun kameravalvontajärjestelmä tallentaa kuvaa tai ääntä tai henkilötietoja kerätä järjestelmän avulla. Jos valvontakamerat eivät tallenna kuvaa tai ääntä, tässä tapauksessa henkilötietolakia ei sovelleta.

Mitä kameravalvontaan liittyvillä henkilötiedoilla tarkoitetaan?

Kameravalvonnan keräämillä henkilötiedoilla tarkoitetaan niitä tietoja ja merkintöjä, joita valvontakamera kuvaa ja tallentaa liittyen henkilöön, henkilön ominaisuuteen tai elinolosuhteisiin. Kameravalvonnan tulee siis aina olla henkilötietolain mukaista, muuten se on laitonta. Kameravalvontaan sovellettava henkilötietolaki vaatii myös, että tallentavasta kameravalvonnasta tulee ilmoittaa ulkopuolisille henkilöille näkyvällä kyltillä tai tarralla, jossa tulee lukea esim. ”Alueella tallentava kameravalvonta” ”Tallentava kameravalvonta” tai ”Tallentava videovalvonta”.

Kameravalvonnasta vastuussa olevan henkilön tulee myös laatia rekisteriseloste kameravalvonnan tallentamista henkilötiedoista. Tästä selosteesta tulee tulla esille henkilötietojen tallentamisen ja käsittelyn tarkoitus, miten tietoja suojataan sekä kameravalvonnasta vastuussa olevan henkilön yhteystiedot. Lisäksi, rekisteriseloste tulee olla saatavilla jos joku sitä kysyy.

Tutustu kameravalvontaan sovellettaviin lakeihin ajoissa

Suosittelemme ottamaan etukäteen selvää kameravalvontaan liittyyvästä henkilötietolaista ja muista määräyksistä. Jos haluat lisätietoja kameravalvontaan sovellettavavasta henkilötietolaista tai muista säännöksistä, voit ottaa yhteyttä Fenno Turvapalveluiden asiantuntevaan tiimiin sähköpostitse tai puhelimitse ja vastaamme kysymyksiisi mahdollisimman kattavasti. Fenno Turvapalvelut Oy on toiminut jo vuodesta 2006, pilvipalveluiden sekä valvontakamerajärjestelmäpalveluiden tarjoajana. Nykypäivänä toimimme kameravalvonnan asiantuntijana sekä älykkäiden kameravalvontapalveluiden tarjoajana sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Lähteet:
Tietosuojavaltuutetun toimisto
Tilavahti

Kameravalvonnan hankkiminen kauppaan

By | Blogi | No Comments

Nykypäivänä valvontakameroiden asentaminen kauppoihin on tarpeellista ja lähes välttämätöntä. Erityisesti, jos kaupassa on syrjäisiä nurkkia tai sellaisia alueita, joihin henkilökunnalla ei ole suoraa näkökenttää. Valvontakameroiden tallentaman kuvan avulla kauppiaat voivat kätevästi seurata kaupan ulkopuolella tapahtuvia liikkeitä ja huomata helposti jos jotain epätavallista tapahtuu kaupan tiloissa.

Tämän tietää myös Mikkelissä sijaitseva kaukkakauppa KukkaRoosa, joka on asentanut valvontakamerat kauppaansa. Kuten monet muutkin kukkakaupat, myös KukkaRoosa asettaa osan kukistaan kaupan ulkopuolelle. Kukkien ulkona pitämisessä on kuitenkin myös riskinsä, sillä pitkäkyntiset saattavat napata tuotteita maksamatta mukaansa henkilökunnan huomaamatta. Suora kuvayhteys kaikkiin esillä oleviin tuotteisiin onkin ihanteellinen ratkaisu.

Laadukkaan valvontakamerajärjestelmän avulla kaupat voivat huoletta asettaa tuotteensa näkökentän ulkopuolelle ja seurata liikettä suoraan tietokoneelta, älypuhelimelta tai tabletilta. Valvontakameralla on helppo ennaltaehkäistä varkauksia tai selvittää jälkikäteen epätavallisia tilanteita ja sen asennukseen tarvitaan ainoastaan internet-yhteys, mikä löytyy suurimmasta osasta kaupoista.

Kauppojen yleisimmät turvallisuusriskit

Kauppojen yleisimpiä turvallisuusriskejä ovat varkaudet, näpistykset ja ryöstötilanteet. Tästä syystä kameravalvonta on tärkeä turvallisuusratkaisu kaupan alalla. Valvontakameroiden päätarkoitus on ennaltaehkäistä varkauksia ja auttaa niiden selvittämisessä. Näkyvä ilmoitus valvontakameroiden läsnäolosta antaa selkeän viestin pitkäkyntisille siitä, ettei varkauksia kannata edes yrittää. On myös tärkeää hankkia laadukas valvontakamera, sillä jos valvontakameran tallentava kuva ei ole tarpeeksi hyvälaatuinen, kuvasta ei välttämättä saa kunnolla selvää ja varkauksien selvittäminen hankaloituu huomattavasti.

Fenno Turvapalvelut – Kameravalvonnan asiantuntija ja verkkokauppa

Jos kaupastasi puuttuu valvontakamerajärjestelmä tai harkitset valvontakameroiden hankkimista kauppaasi, älä epäröi ottaa yhteyttä Fenno Turvapalveluiden ammattitaitoiseen tiimiin. Fenno Turvapalvelut on erikoistunut korkealaatuisten kameravalvontaratkaisuiden ja yksittäisten valvontakameroiden tarjoamiseen. Voimme yhdessä kartoittaa tarpeesi ja valita juuri omaan kauppaasi sopivimman valvontakameraratkaisun tai antaa neuvoja yksittäisistä tuotteista. Ota meihin yhteyttä jo tänään!

Valvontakamera mökille

By | Blogi | No Comments

Kesämökkien mittaamaton arvo – Valvontakamera mökille

Kesämökki on suomalaiselle tärkeä paikka. Se on olennainen osa suomalaisten kansallista perinnettä ja jokavuotista traditiota. Monet kesämökit eivät ole ainoastaan tyhjiä kesäasuntoja, vaan ovat myös arvokkaita vapaa-ajan koteja, joissa säilytetään omaisuutta ja arvotavaraa. Kesämökin suojaamista esimerkiksi valvontakameran avulla kannattaa siis harkita vakavasti.

Kesämökki on arvokasta omaisuutta omistajilleen. Tästä syystä on luonnollista että kesämökki on vakuutettu oikeasta arvostaan ja vahingon sattuessa mökin omistaja on oikeutettu mökin todellista arvoa vastaavaan korvaukseen. On kuitenkin hyvä muistaa että rahallisen arvon lisäksi mökillä voi olla korkea tunnearvo. Mökki saattaa olla esimerkiksi suvun pitkäaikainen lomanviettopaikka johon kokoonnutaan joka vuosi isolla joukolla viettämään juhannusta, juhlimaan syntymäpäiviä tai muita suvun tärkeitä hetkiä. Kesämökin tunnearvoa on siis mahdotonta mitata saati korvata rahassa.

Varkauksien ehkäiseminen kameravalvonnan avulla

Varkaat ajoittavat murtonsa usein juuri kesän jälkeen, kun ihmiset palaavat kesälomilta kaupunkeihin. Tämän vuoksi on tärkeää suojata mökki vahinkoa torjuvin toimenpitein syksyä ja talvea varten. Valvontakamerat ehkäisevät pelkällä olemassaolollaan murtoja ja varkauksia erittäin tehokkaasti. Valvontakameroista kertovat tarrat viestivät ansaintamahdollisuuksia etsiville pitkäkyntisille että tämä kohde kannattaa jättää rauhaan. Kesämökille kannattaa siis hankkia valvontakamerajärjestelmä, jotta voit tehokkaasti suojata mökkiäsi varkailta.

Kameravalvonnan hankkiminen on ajankohtaista juuri nyt, kun lomakausi on alkamassa. Ulkokäyttöön soveltuva, laadukas ja luotettava kameravalvontajärjestelmä lisää omaisuutesi turvallisuutta ja takaa huolettomat yöunet pitkinä pimeinä syysiltoina kun mökki on tyhjillään, vailla valvontaa ja alttiina luvattomille vierailuille. Nykyaikaiset valvontakamerat on helppo asentaa, ne vaativat erittäin vähän ylläpitoa ja kameroiden tallentama kuvamateriaali siirtyy helposti ja turvallisesti pilvipalveluihin, joissa ne ovat suojassa ja katseltavissa aina tarvittaessa.

Kesämökkien kameravalvontaan ei kohdistu minkäänlaisia rajoituksia (kunhan ei naapureiden tontilla kuvaa), eikä valvonnasta tarvitse tiedottaa ulkopuolisille henkilöille. Vaikka valvonnasta ei tarvitse raportoida kenellekkään, on kuitenkin hyvä varmistaa, että kaikki mökillä vierailevat ja asustelevat henkilöt ovat tietoisia kameravalvonnasta ja kameroiden sijainnista.

Fenno Turvapalvelut – valvontakameroiden asiantuntija ja verkkokauppa

Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman markkinoiden laadukkaimpia ja tehokkaimpia valvontakameroita ja valvontakamerajärjestelmiä. Otamme asiakkaiden tarpeet aina huomioon yksityiskohtia myöten, alkaen tarvekartoituksesta ja valvontajärjestelmän suunnittelusta kameroiden asentamiseen ja järjestelmän käyttöönottoon. Jos sinulla on kysymyksiä tuotteistamme tai palvelustamme, tai haluat ostaa valvontakameran verkosta ota yhteyttä ammattitaitoiseen tiimiimiimme jo tänään ja autamme sinua valitsemaan sopivan valvontakameran kesämökillesi.

Hanki tallentava kameravalvonta Ota yhteyttä!