was successfully added to your cart.

Valvontakameravalmistaja Axis on saanut 2.8 miljardin dollarin tarjouksen Canonilta

By February 10, 2015 Blogi No Comments

Japanilainen Canon kertoi tänään tehneensä tarjouksen Ruotsalaiselle Axis valvontakameravalmistajalle. Tarjouksen suuruus oli jopa 23.8 miljardia Ruotsin kruunua, mikä vastaa noin 2.8 miljardia dollaria.

AXIS Valvontakamerat

Axis valvontakamera

Kaupan toteutuessa, Canonin odotetaan yhdistävän oman kuvaamis- ja prosessointiteknologiansa Axis valvontakameroihin. Kauppa vahvistaisi myös Canonin tekijänoikeuksien listaa.

Canon tarjoutui ostamaan kaikki yhtiön osakkeet 340 kruunua osakkeelta, mikä on 49,8% verrattuna Axis osakkeiden eiliseen arvoon.

Axis osakkeiden hinnat pomppasivat Tukholman pörssissä 48% prosenttia tarjouksen jälkeen.

Canon sanoi: ”Viimevuosien aikana kameravalvonta on jatkanut nousua räjähdysmäisellä vauhdilla”. Canon näkee valvontakamera –verkoston jatkavan kasvuaan ja itsensä valvontakamera markkinoiden tulevaisuuden suunnannäyttäjänä.

Lehdistötiedote kertoi Axis yhtiön hallituksen suosittelevan osakkeenomistajiaan hyväksymään tarjouksen. Kolme suurinta osakkeenomistajaa ovat Axiksen mukaan hyväksyneet tarjouksen. Osakkeet kattavat 39,5% yhtiöstä.

Canon esittänee lopullisen tarjouksen osakkeenomistajille maaliskuussa ja vastausaika päättynee huhtikuun lopussa.

Axis valvontakamera on onnistunut brändäyksessään erinomaisesti. Yritys perustettiin Ruotsin Lund:issa vuonna 1984. Yritys valmistaa ja myy valvontakameroita ja verkossa toimivia videolaitteita. Mallistoon kuuluu muun muassa ip-valvontakamera- ja verkkokameramalleja. Yritys teki myyntiä noin 5.4 miljardin kruunun edestä vuonna 2014 ja työllistää 1900 työntekijää.

Canon on Tokiolainen vuonna 1937 perustettu yritys, joka valmistaa kuvaustuotteita laidasta laitaan ja on yksi maailman tunnetuimmista kameravalmistajista. Yhtiö työllisti 26 000 työntekijää ja teki myyntiä 31 miljardin dollarin arvosta vuonna 2013.

Lähde

About Hanna

Leave a Reply

Hanki tallentava kameravalvonta Ota yhteyttä!