was successfully added to your cart.

Autokamerat – hyödyt ja riskit

By August 21, 2015 Blogi No Comments

Autokameran asentamisesta voi olla paljon hyötyä, sillä sen avulla voi tallentaa kaikki liikennetapahtumat ja siitä voi olla apua mahdollisten murtojen tai liikeonnettomuuksien selvittämisessä.

Tallentavan valvontakameran tai autokameran voi asentaa auton auton kojelaudalle, ikkunaan tai taustapeiliin kuka tahansa auton omistaja. Autokameroita käytetään pääasiassa kolaritilanteiden, ilkivaltojen, murtojen tai reittien tallentamiseen sekä pysäköityjen ajoneuvojen valvontaan, kolaritilanteiden selvittämiseen sekä ajo-opetustarkoituksiin. Autokameroita myydään nykyään Suomessa monissa eri verkkokaupoissa ja liikkeissä. Muissa maissa, kuten Venäjällä ja Yhdysvalloissa, autokamerat ovat jo hyvin suosittuja ja yleisiä, mutta Suomessa niiden käyttö on vielä vähäistä alhaisen liikennerikollisuuden sekä tehokkaiden vakuutusten ansiosta.

Ennen autokameran asentamista on suositeltavaa, että auton omistaja ottaa huomioon muutamia tärkeitä yksityiskohtia. Esimerkiksi autokamera tulee asentaa niin, ettei se haittaa kuljettajan näköpiiriä ja kameran tulisi olla tukevasti kiinnitettynä, ettei se putoa ajajan päälle tai kuljettaja kolauta siihen päätään.

Autokameran tallenteen käyttöön todistemateriaalina liittyy kuitenkin muutamia riskejä, sillä autokameran tallenteita on mahdollista muokata digitaalisesti. Tästä syystä poliisin tulee tarkistaa tallenteiden aitous ennen kuin niitä voidaan käyttää todistemateriaalina tilanteiden selvittämiseen. Lisäksi videolla tulisi näkyä selkeä tilanne kolarista, jotta syyllisestä ei olisi mitään epäselvyyttä ja että tallenteesta olisi hyötyä tilanteen selvittämisessä. Kameran linssin läpi todellisuus voi myös vääristyä, joten on tärkeää että kameran kuvakulma, zoomaus ja objektiivi on asetettu oikein. Lisäksi autokameroiden käyttöön sovelletaan yksityisyyden suojaa, eli muiden ajajien kuvaamisesta voi syyllistyä rangaistettavaan salakuvaamiseen. Autokameroihin pätee samat säännöt kuin kaikkiin autoihin asennettaviin laitteisiin, kuten se, etteivät ne saa haitata kuljettajaa tai häiritä ajajan näkökenttää.

Autokameroista voi olla kuitenkin paljon hyötyä, sillä niiden avulla auton kuljettaja voi tallentaa ajoa, ajoreittejä tai vaikka käyttää materiaalia ajo-opetusta varten ajokoulussa. Autokamerat ovat myös helppokäyttöisiä ja niiden toiminnat on helppo oppia. Autokameroista voi olla varsinkin apua murtotilanteiden ja ilkivaltatapausten selvittämisessä, mikä onkin niiden käytön päätarkoitus monissa tapauksissa.

Jos sinulla on kysyttävää autokameroista tai valvontakameroista, ota yhteyttä Fenno Turvapalveluihin – kameravalvonnan asiantuntijoihin. Me autamme sinua mielellämme kaikissa kameravalvontaan liittyvissä kysymyksissä ja hankintasuunnitelmissa. Fenno Turvapalvelut Oy on toiminut kameravalvontajärjestelmien tarjoajana ja kameravalvonnan asiantuntijana jo vuodesta 2006.

About Hanna

Leave a Reply

Hanki tallentava kameravalvonta Ota yhteyttä!